Шесть причин, которые заставят вас проводить больше времени голыми

В начале брака с моим мужем мы шутили, что дома у нас были голые дни. Тогда мы были молоды, но не судите нас сильно! Нагота в то время была еще новой.

Мы шутили, что целый день будем проводить в наших костюмах при рождении, готовить блины , купаться и делать то, что делают семейные пары.

Оглядываясь назад, я не могу удержаться от смеха над нашей идеей свадебного блаженства. После почти 10 лет брака и четырех детей наши голые дни теперь немного отличаются от прежних.

Однако, независимо от вашего возраста, семейного положения или пола, всегда полезно проводить больше времени голым .

Вот несколько причин чаще раздеваться :

1. Вы начнете чувствовать себя более комфортно с наготой своего тела

Многие женщины борются с тем, как их тело меняется с годами. Особенно после рождения детей. Большинство из нас знакомы с приемами, которые мы применяем, чтобы не видеть наше обнаженное тело полностью: избегая зеркал, воздерживаясь от зеркала реального размера. И быстрое махровое полотенце после принятия теплого душа.

Вынуждая себя проводить больше времени голым , вы вынуждены противостоять тому факту, что ваше тело принадлежит вам. Здесь нечего стыдиться. Независимо от того, где вы находитесь в своем здоровом путешествии, наши тела прекрасны! Они несут нас через всю жизнь и заслуживают того, чтобы их уважали и относились к ним хорошо, а не избегать любой ценой.

2. Поощрять грудное вскармливание

Прикосновение к коже в обнаженном виде делает кормление грудью более приятным

Има много ползи от голотата. Ако сте майка и кърмите, прекарването на повече време без дрехи може да ви помогне с кърменето. Оставянето на гърдите ви да изсъхнат след кърменето може да помогне при лечение на напукани зърна. Също така можете да намалите риска от от мастит. Позволете на гърдите си да прекарват повече време на свобода, вместо да ги тъпчете в ограничителен сутиен с подложка за мляко, която ще се напоява с течност и ще седи така за продължителен период от време.

3. Ще насърчите интимността

Ако имате нов партньор или сте се оженили съвсем скоро, прекарването на повече време без дрехи може да подобри интимността ви. Докато по принцип е добре да запазите и малко мистериозен въздух в спалнята, докосването кожа в кожа може да освободи задръжките ви.

Изследванията показват, че връзката на майка и бебе по време на кърменето и контактът кожа в кожа освобождава хормона на любовта. Оказва се, че същото важи и за възрастните. Поддържането на физическа връзка ви свързва и емоционално.

4. Подобряване на вагиналното здраве

Ако оставяте най-интимните си части голи по-често, това може да бъде много здравословно за вас. Някои форми на бельо са изработени от тъкан, която не диша. Те могат да направят жените склонни към раздразнена кожа и инфекции на пикочните пътища. Дори и памучното бельо може да бъде благоприятно място за разпространение на бактерии, въпреки че проучванията показват, че бельото, изработено от синтетични влакна, представлява най-големия риск от вагинални инфекции.

Ако не носите бельо под роклята или го свалите през нощта, това може да помогне на самия баланс на влагалището по естествен начин и да остави кожата ви да диша, особено ако страдате от раздразнение след бръснене.

5. Ще подобрите съня си

Сон делает сон более насыщенным

Един от най-ефективните начини да подобрите съня си през нощта е да намалите телесната си температура. Не само ще имате качествен сън, но и работата на организма ви през нощта ще се подобри. Тялото ви работи доста трудно, докато спите. То се освобождава от токсините, отглежда клетките ви и изгаря излишните мазнини. Едно проучване установява, че ако спите голи, това може да увеличи способността на тялото ви да изгаря мазнините и да забърза метаболизма си.

6. Ще бъдете по-щастливи

Много неща, които правим днес, по един или друг начин са ни отдалечили от естествените ни корени. Но както се оказва, ако прекарваме повече време без дрехи, това може да ни направи по-щастливи и по-здрави от всякога. Едно проучване установи, че когато човек прекарва повече време гол, това може да подобри мнението му за собственото му тяло, самоуважението и удовлетворението от живота. Връщането към природата, в буквален смисъл, може да ви направи щастлив човек като цяло.